Rólam

Ahány coach, annyi módszer és annyi kombinációja a különféle technikáknak.
De azonos technikák, módszerek is nagyon különbözőként hathatnak, mivel átszínezi azt a coach egyénisége, tapasztalata, stílusa.

A fő szín, amit az általam vezetett coaching folyamatokban engedek hatni, a mély empátia, a közvetlen légkör és formalitásokból csupán annyi, amennyi a működéshez elengedhetetlenül szükséges.
Legtöbb esetben ez az, ami biztonságérzetet adva megnyitja ügyfeleimet és elindítja őket a változás felé. Tudatosan egészítem ezt ki gazdag coaching eszköztárral, melyet folyamatosan fejlesztek, bővítek.

Coachként 2011 óta dolgozom, jelenleg több mint ezer órás coaching tapasztalattal rendelkezem a legkülönfélébb szektorokban.
Megbízott tanácsadóként (GROW, Delta Source) számos Assesment és Development Center tervezésében, kivitelezésében és értékelésében vettem részt, mindezzel megalapozva szakmai kompetenciáimat a vezetőfejlesztésben.

A nonprofit szférában szerzett többéves szervezetfejlesztői és mentálhigiénés tapasztalat, a tanácsadói munka során kialakult vállalati, üzleti tudás, valamint többirányú végzettségem együttesen formálják coaching szemléletemet és hozzáállásomat.

E szemléletet a rogersi alapelvek (Carl Rogers) nyomán a személyközpontú pszichológia határozza meg.

Központi feltevése az, hogy minden egyén önmagán belül olyan kimeríthetetlen erőforrásokkal rendelkezik, melyek révén megértheti önmagát, konstruktívan megváltoztathatja létezési módját és viselkedését. Ezek a mélyreható változások egy empátiás kapcsolatban indulhatnak el.

2017-ben elnyertem az International CoachFederation Magyar Tagozatának ÉvCoacha díját

Pályamunkám és bírálata, valamint a díj kapcsán velem készített interjú itt olvasható:

A munkaadók és munkavállalók elégedettsége, nagyobb összhangja, az ügyfelek magabiztosabb és tudatosabb hozzáállása új munkakörülményeikhez, Anna által vezetett coaching folyamatok hasznosságát és sikerességét bizonyították.

Hollósi Szabolcs

ügyvezető igazgató, BFH Európa Kft

Életem egy nagyon kritikus periódusában nyújtott olyan segítséget, amelyben ő támogatott abban, hogy megtaláljam a megoldást a munkahelyi problémáimra. Nem ő javasolt megoldásokat, nem esettanulmányokat mesélt el a tapasztalatai alapján, hanem teljes odaadással és odafigyeléssel, rám összpontosítva irányított és vezetett, amíg nem éreztem meg, nem tudatosult bennem, mit is kell tennem.

Dr. Sepsey György

gazdasági igazgató, OMSZ

Egy társat kaptam a bennem megfogalmazott kérdések, kétségek feldolgozására. Egy társat, aki végig mellettem állt és finoman figyelte a bennem zajló folyamatokat. Az ülések során feltett kérdésekkel olyan szemszögből sikerült egy-egy problémára ránézni, ahogyan azt magamtól nem tettem volna meg…

Az ülések után felszabadultnak éreztem magam, tele lettem energiával és olyan érzésem volt, mintha levettek volna rólam egy nagy lisztes zsákot.

Nyugodt, biztonságos légkört teremtett, ahol teljesen magam lehettem, még az online térben is. Nem kellett a szavaimon gondolkoznom, kimondhattam, amit gondoltam. Anna egy nagyon felkészült, tapasztalt coach, aki mindig érezte, hogy hol ásson mélyebbre, vagy éppen hol ne menjen tovább, érezte a határokat, amelyeket sokszor feszegetett, de mindig annyira, hogy ezzel ne okozzon fájdalmat, vagy sérülést. Szakmai felkészültségéhez egy olyan fokú érzelmi intelligencia társul, ami példamutató.

Várnai Sarolta

Senior Country Officer, EEA and Norway Grants

Túlzásnak tűnik, de igaz, hogy az Annával folytatott coaching folyamat megváltoztatta az életemet. Egy keserű, mérges valakiből boldog emberré váltam.
Anna 6 hónapon át volt szakértő vezetőm, türelmes segítőm, és kitartó támogatóm a változásban, fejlődésben. Segítségével újraértékeltem és újrafogalmaztam céljaimat, tisztáztam magammal értékrendemet és prioritásokat állítottam fel, melyek a mai napig életem legfontosabb döntéseinek alapjai.
Anna nem csak türelmével és szakértelmével segített, hanem leginkább azzal, hogy a teljes coaching folyamatot tökéletesen rám formálta, igényeimnek és az adott pillanat kívánalmainak megfelelően alakította.

Csondor Péter

IBM

Az Annával való közös munkára nagyon szívesen emlékszem, szebbé tette a napjaim. Kíváncsi voltam, vajon egy coach mennyit tud hozzátenni a mindennapjaimhoz, a személyes és szakmai fejlődésemhez? Mint egy finommechanikai műszerész, aki az emberi viszonyulás szerelésével és finomhangolásával foglalkozik – miközben központban az egyén marad -, kezdett hozzá a „javításomhoz”. Mondhatnám úgyis, hogy egy térképet festett, amivel közelebb juthatok a boldog és elégedett élethez. De arra is megtanított, hogy az utat magamnak kell végigjárnom.

Sarkadi Gabi

Strokeinfo

A folyamathoz elengedhetetlen bizalom már a legelején kialakult bennem Annával szemben. Jól elhelyezett, és sokszor elgondolkodtató kérdései, kitartó hallgatása arra sarkalltak, hogy a megoldást magamban keressem. A folyamat során végig biztonságban éreztem magam. Az ülések között küldött emlékeztetői pedig támogattak abban, hogy két ülés között is dolgozzak az érzéseimen és a gondolataimon. Amikor az életemben újra coach támogatását veszem majd igénybe, kizárólag őt keresem.
Bock Márton

Kommunikációs vezető, Fundamenta-Lakáskassza Zrt.

A társadalmi felelősségvállalás jegyében aktívan és szívből dolgozom
itt:

és az ICF Jószolgálati programjaiban