Coaching

Annyi megfogalmazása akad, ahányan nekifutnak. Az általam nyújtott coaching iránt érdeklődők kedvéért most én is nekifutok, hogy kiemeljem azokat a sarokpontokat, amiket elengedhetetlenül fontosnak tartok a munkám során.

Sweet Spot

Coaching – belőled a legjobb

Húros hangszereknél a pengetés pozíciója befolyásolja a hangszínt. Mindenkinek célszerű azzal kísérletezni, hol éri el a számára legszebb hangzást, ezt nevezik sweet spotnak.

Sweet spot a teniszütők hasznos találati felülete, amely területen eltalálva a labdát, az optimális erővel pattan vissza.

Az ideális állapot elérését célzó sweet spot edzés nagyon jól segíti a hatékony alkalmazkodást anélkül, hogy túl nagy megterhelésnek tenné ki a szervezetet, Így rendszeres időközönként megismételhető.

A gazdasági nyelvben pedig a költségek és hasznok optimális egyensúlyát nevezik sweet spotnak.

A legszebb hangzás, optimális erő, a legjobb forma, egyensúly, belőled a legjobb.”

Coach és ügyfele – ahogy a sport világában edző és sportoló – együttműködik egy cél érdekében. A sportoló megy majd a versenyre, a tehetség benne van, a felelősség és a munka elvégzése az ő része, a coach a felkészülésben támogatja.

Váltás, változás és változtatás vágya vagy megváltozott helyzet, körülmény a kezdet. A szerződés coach és ügyfele között ebben a változási, fejlődési folyamatban való támogatásra köttetik, meghatározott céllal.

A folyamat a jelennel foglalkozik, a jövőre koncentrál.

Fontos eleme, hogy teljesen egyénre és az egyedi helyzetre szabott, mind a témák, mind a találkozók száma, helye, körülményei és a coaching eszközeinek megválasztása tekintetében.

Az eszköztár gerince a strukturált, jövőorientált, megoldásfókuszú beszélgetés, irányított kérdésekkel és legfőképpen aktív figyelemmel.

Bizalmi munkakapcsolatról van szó, az ott elhagzottakra teljes titoktartás vonatkozik, nemcsak a folyamat időtartama alatt.

Fontos motívum, hogy a coaching folyamat során tér, idő, lehetőség van védett környezetben új viselkedési formák kipróbálására.

A pszichoterápiával, tanácsadással, tréninggel van közös metszet, de módszereiben és céljaiban a fent kiemelt elemek révén megkülönböztetendő.

Velem a coaching egy első, vagyis nulladik találkozással, beszélgetéssel kezdődik. Megismerkedünk, ezután eldöntjük, szeretnénk-e, tudunk-e közösen dolgozni. Ez a találkozás még nem kötelez folytatásra.

Ha a döntés a közös munkára megszületik, akkor szerződést kötünk, felmérjük, hogy hány alkalmas folyamatot tervezzünk.

A folyamat díja a mindenkori piaci árakhoz igazodik. Pontos összegre a konkrét igények megismerése után, a személyes találkozás és egyeztetés után adok ajánlatot.

Helye igény szerint a megbízó munkahelye, az én irodám (Sopron és Budapest), természetesen az online tér és helyszínplusz: a természet. Régi ügyfeleim kedvenc coaching helye az erdő. Kiszakadva az irodai, városi környezetből, sétálva, gyalogolva a gondolatok szabadabbak, a csend beszédesebb.