Teljes figyelemmel

referenciák

• referenciák korábbi ügyfelektől
• miért engem válasszon?
• referenciák hosszabban

referenciák

 

"Túlzásnak tűnik, de igaz, hogy az Annával folytatott coaching folyamat megváltoztatta az életemet. Egy keserű, mérges valakiből boldog emberré váltam. 
Anna 6 hónapon át volt szakértő vezetőm, türelmes segítőm, és kitartó támogatóm a változásban, fejlődésben. Segítségével újraértékeltem és újrafogalmaztam céljaimat, tisztáztam magammal értékrendemet és prioritásokat állítottam fel, melyek a mai napig életem legfontosabb döntéseinek alapjai. 
Anna nem csak türelmével és szakértelmével segített, hanem leginkább azzal, hogy a teljes coaching folyamatot tökéletesen rám formálta, igényeimnek és az adott pillanat kívánalmainak megfelelően alakította."

Csondor Péter
IBM

 

"A munkaadók és munkavállalók elégedettsége, nagyobb összhangja, az ügyfelek magabiztosabb és tudatosabb hozzáállása új munkakörülményeikhez,  Anna által vezetett coaching folyamatok hasznosságát és sikerességét bizonyították." Olvasson tovább

 Hollósi Szabolcs
ügyvezető igazgató
BFH Európa Kft

 

"Életem egy nagyon kritikus periódusában nyújtott olyan segítséget, amelyben ő támogatott abban, hogy megtaláljam a megoldást a munkahelyi problémáimra. Nem ő javasolt megoldásokat, nem esettanulmányokat mesélt el a tapasztalatai alapján, hanem teljes odaadással és odafigyeléssel, rám összpontosítva irányított és vezetett, amíg nem éreztem meg, nem tudatosult bennem, mit is kell tennem." Olvasson tovább

Dr. Sepsey György
gazdasági igazgató
OMSZ

 

"Az Annával való közös munkára nagyon szívesen emlékszem, szebbé tette a napjaim. Kíváncsi voltam, vajon egy coach mennyit tud hozzátenni a mindennapjaimhoz, a személyes és szakmai fejlődésemhez? Mint egy finommechanikai műszerész, aki az emberi viszonyulás szerelésével és finomhangolásával foglalkozik - miközben központban az egyén marad -, kezdett hozzá a „javításomhoz”. Mondhatnám úgyis, hogy egy térképet festett, amivel közelebb juthatok a boldog és elégedett élethez. De arra is megtanított, hogy az utat magamnak kell végigjárnom. "

Sarkadi Gabi
Strokeinfo

 

Néhány egyéb referencia:

GSK, Chiesi, Fundamenta, Alcoa, British Telecom, IBM, Országos Dokumentációs Központ, VÁTI Magyar Regionális Fejlesztési és Urbanisztikai Nonprofit Kft, Hunguest Hotels Szállodák, BHF Európa Projektfejlesztő és Tanácsadó Kft, OMSZ, K&H, Sempermed Sopron, Autóüveg Pusztai, Heim Pál Gyermekkórház

Coaching az ICF jószolgálati programjaiban, valamint a PAF Pozitív Attitűd Formálás projektjein belül.

Vissza az oldal tetejére↑

Miért engem?

 

Mert ebben a folyamatban, kapcsolatban végig ügyfelem és célja áll a középpontban.
A coaching folyamat alatt, a találkozásaink során – a sokszínű módszertan mellett, amit tanulmányaim alatt elsajátítottam - legfőbb munkaeszközöm, hogy egészen az ügyfelemé vagyok. Mély empátiával törekszem teljesen rá figyelni, minden tudásomat és energiámat mozgósítani az együttműködés és az eredmény lehető legtökéletesebb eléréséért.


Coach személyiségemet, sajátosságaimat többirányú végzettségem, az alkalmazott pszichológiában szerzett tapasztalatom, a közel hétszáz órányi coachingban szerzett jártasság  és nem utolsó sorban életeseményeim átdolgozása során szerzett tudás formálja.
Gyógypedagógusi végzettségem megszerzése után tanultam újságírást, Európa-szakértői diplomát szereztem a NYME Közgazdaságtudományi Karán, mentálhigiénés képzettséget a Semmelweis Egyetem Mentálhigiéné Intézetében, akkreditált coach képzésen, majd számos továbbképzésen vettem részt.
Továbbra is képzem magam, rendszeresen járok egyéni és csoportos szupervízióra. Folyamatban van a PCC nemzetközi akkreditációm elérése.


Coaching folyamataimat rugalmasan - a hely, időpont,kapcsolat tartás, árak kérdésében- diszkréten és csupán a működéshez elengedhetetlenül szükséges formalitásokkal vezetem.

(Lásd még: milyen módszerekkel dolgozik a coaching – én, mint coach)

 


Vissza az oldal tetejére↑

referenciák hosszabban

 

Virágh Anna coaching tevékenysége

Annát az MVM HOTEL PANORÁMA Kft. és a Hunguest Hotels Zrt. számára a  Társadalmi Megújulás Operatív Program támogatásával megvalósult, „A keszthelyi és hévízi kistérségek foglalkoztatási kulcságazatainak fejlesztése hátrányos helyzetű munkavállalók bevonásával” című, TÁMOP-1.4.5-12/1-2012-0004  jelű pályázathoz kapcsolódóan coaching feladatok ellátásával bíztuk meg. A szerteágazó területeken és sokféle beosztásban új munkát kezdő 15 ügyfél számára beilleszkedési coaching szolgáltatás kellett nyújtania 2013. szeptember-október hónapokban összesen 120 órában.
A beilleszkedési coaching kiemelt feladata volt, hogy egy irányba állítsa  a személyes, a csapat és a szervezeti célt. Fontos volt, hogy az egyéniséget, egyéni életutat maximálisan tiszteletben tartva, a munkavállalót sikerüljön integrálni a munkahelyi környezetbe, célokba, érdekekbe: a szakma jobb megismerése, a kollégákkal való együttműködés, a munkahelyi alkalmazkodás és a tudatos stressz kezelés eléréséért.
Nehézség volt a rövid idő, az ügyfelek számára is még idegen környezet, de hamar létrejött bizalmi légkör gyorsan lehetővé tette a közös munkát. Anna igyekezett valamennyi ügyfél számára  teljesen egyéni munkamódszert kialakítani és a coaching eszköztár egyénre, testre szabásával  sikeres coaching folyamatotokat vezetni.

A munkaadók és munkavállalók elégedettsége, nagyobb összhangja, az ügyfelek magabiztosabb és tudatosabb hozzáállása új munkakörülményeikhez,  Anna által vezetett coaching folyamatok hasznosságát és sikerességét bizonyították.

Szombathely, 2015. október 6.

Hollósi Szabolcs
ügyvezető igazgató
BFH Európa Kft.

 

Vállaltan elfogult vélemény Virágh Anna coachról

Annával egy jótékonysági felajánlás révén ismerkedtem meg. Nagyon sok coach úgy gondolja, hogy nem csupán a „fizetős” piac a kihívás számukra, hanem a non profit szervezetek munkatársai, a költségvetési intézmények munkatársai is megérdemlik, hogy munkájukban jobbak legyenek. Tisztelet nekik, akiket ez esetben nem a profit elvárás motivál, hanem a közjóért vállalnak áldozatot, idejüket, tudásukat ajánlva fel azoknak, akik ezt nem tudják megfizetni.
Annával ez a véletlen felajánlás ismertetett meg, mint az Országos Mentőszolgálat gazdasági igazgatója.
Az első pillanattól fogva megtörtént az az élmény, amit a nagy Ő-ként ismer a világirodalom (persze átvitt értelemben). Legalábbis részemről kezdettől fogva hihetetlen bizalom ébredt Anna iránt, aki a honlapján lefektetett coaching elveket a gyakorlatban szó szerint betartotta, közvetítette és egy olyan közös munka részesévé tett, amelyben egyetlen pillanatot sem éreztem feleslegesnek, unalmasnak, kiszámítottnak, mesterkéltnek.
Életem egy nagyon kritikus periódusában nyújtott olyan segítséget, amelyben ő támogatott abban, hogy megtaláljam a megoldást a munkahelyi problémáimra. Nem ő javasolt megoldásokat, nem esettanulmányokat mesélt el a tapasztalatai alapján, hanem teljes odaadással és odafigyeléssel, rám összpontosítva irányított és vezetett, amíg nem éreztem meg, nem tudatosult bennem, mit is kell tennem. Volt úgy, hogy túl elvontnak tűnt, amiket mond, de bíztam benne és követtem őt, válaszoltam a kérdéseire, bár magamban azt gondoltam, hogy ezek számomra nem megfogható, konkrét dolgok. Ő türelmesen kitartott és végén letisztult bennem a problémám, megláttam az ok-okozati összefüggéseket, a sejtések megigazultak és az „egyszeregy józansága” hullott rám.
Ezért számomra ő, mint coach egy földre szállott őrangyal lett, aki a válságos időben segít, nem csodát tesz, hanem olyan képességeket tár fel az emberben, amelyek segítenek a változtatásban. Utóbbi nem csak fejlődés, hanem a jelenlegi értékek megőrzése olyan környezetben, a hol éppen ezeket az értékeket akarják elpusztítani. Ha jól belegondolok, a coaching az angyali segítség, kinek a hite szerint, kinek a pénztárcája alapján.
Közel a hatvanhoz, több, mint harminc éves vezetői tapasztalat után is sokat tanultam tőle, „jobb” lettem a találkozások hatására és egészen elégedett ügyfélként fejeztük be a szóban megkötött szerződésünket. Talán ezen elégedettség is okozza, hogy az elválás nem fáj (persze jó lenne, ha soha nem érne véget), amit ígért, megvalósult, a bizalom és az egymás iránt érzett tisztelet megmarad, én tudom, hogy bármikor fordulhatok hozzá, segíteni fog, de mostanra másnak is nagy szüksége lehet rá. Az én problémám megoldására minden energiáját összpontosította, a többi már tőlem függ. Neki pedig rengeteg dolga van még, hiszen Őrangyalokra nagy szükség van manapság!
Budapest, 2015. október 19.

Dr. Sepsey György
OMSZ

 


Vissza az oldal tetejére↑

elérhetőségek:

Telefon:

Skype: viragh.anna.coach My status

Email: